Новини

Научете най-новото от света ни

1234 стр.
Прессъобщение: 12.04.2021
Фоторазказите проследяват развитието на различни творчески процеси, реализирани в условията на изолация от публиката по време на пандемията от Covid19. Кадрите са направени от декември 2020 до април 2021 г. „Без публика“ включва визуалните истории „Как оживяват куклите“, „Извън сцената: Весела Морова“, „В студиото: Letter Collective“ и „Майстори барабанисти от Балканите“.
Прессъобщение: 14.09.2020
Пътеводителят Хомо Фабер, достъпен онлайн от 17 септември 2020 г., поставя света на изящното майсторство в ръцете ви чрез достъп до най-добрите майстори-занаятчии, изгряващи таланти, галерии, музеи, производители и ателиета от целия свят.
Прессъобщение: 20.07.2020
Поканата идва от швейцарската фондация Микеланджело, с която Росина си сътрудничи още от 2017, като по това време го прави от позицията си на представител на музей Етър, а днес – от първо лице. Нейната мисия ще бъде да обменя препоръки в сферата на занаятите и изкуството, да спомага за картографиране на артизани в мрежата, в която членовете си партнират и споделят обща визия и цели.
Прессъобщение: 20.09.2018
Чрез фоторепортаж Росина Пенчева представя изложението Хомо Фабер на швейцарската фондация Микеланджело. Безпрецедентното преживяване предлага нова перспектива към творчеството и майсторството. В 15 имерсивни изложби, разположени на 4000 кв. м. изложбено пространство, са показани изключителни майсторски постижения на човешката ръка.
Публикация: 18.06.2018
Росина Пенчева участва в маркетинг семинар, организиран от Асоциацията на музеите на открито в Европа, който се проведе от 6. до 8. юни 2018 г. в Естонския музей на открито в Талин. Презентацията ѝ на тема Създаването на нова визуална идентичност на музей на открито Етър като начин за решаване на проблеми е съгласувана с една от двете общи посоки на семинара – Създаване на корпоративна идентичност за по-добро развитие на музеите. На форума присъства и доц. д-р Светла Димитрова, директор на музея, в чиято управленска програма е залегнала идеята за създаване и налагане на нова визуална идентичност.
Съвместната изложба Гледни точки отваря среща за разговор в габровската художествена галерия
Прессъобщение: 12.11.2015
Съвместната изложба „Гледни точки“ на Петринел Гочев, Рин Ямамура и Росина Пенчева ще бъде открита на 13 ноември от 18:00 ч. в Художествена галерия „Христо Цокев“, Габрово.
Ден по-късно, на 14 ноември от 17:00 ч. отново в галерията ще се проведе среща-разговор с Петринел Гочев на тема „Художественият образ – основа на родова, гражданска и национална памет в света на изчезващите граници“.

1234 стр.
към начало