Интуиция е музикален проект, който цели да насърчи творчеството у деца от аутистичния спектър и да извади на показ специфичните им умения и таланти. Ето кои са основните движещи сили зад него.

Мирян Колев (E.U.E.R.P.I.) е експериментален музикант и автор на идеята за съвместни музикални сесии с деца от спектъра на аутизма. Начинание съвсем в негов стил, тъй като  в  творчеството си той използва импровизацията като катализатор за своите звукови пейзажи. Известен с ембиънт проекта си E.U.E.R.P.I., Мирян далеч не е чужд на колаборациите и смесването на експериментална музика с други дисциплини като танц, пърформанс и различни визуални и дигитални изкуства. В Интуиция той музицира заедно с децата от Дневен център „Дъга“, като резултатът е куриран от самия него музикален албум.

Росина Пенчева (Capturing Creativity) от 2013 г. насам повдига завесата на изкуството за широката публика и показва творческите процеси отблизо. Със създаването на платформата Capturing Creativity тя разширява спектъра на дейността си до по-разнообразни, често симбиотични и мултижанрови проекти. Точно такава е идеята на Мирян Колев, и виждайки потенциала в нея, Росина я прегръща с две ръце и не щади усилия да я превърне в реалност. Освен на продуцент на проекта, в Интуиция Росина влиза и в другата си любима си роля – на любопитна, но тиха мушица, кацнала уж случайно на стената в светлите пространства, където се случват чудесата на творчеството.
WebsiteInstagram​​​​​​​
„Интуиция“ е проект за култура и изкуство, продуциран от Росина Пенчева за Capturing Creativity по идея на Мирян Колев

СъфинансИРАНЕ
Национален фонд „Култура“ по програма „Социално ангажирани изкуства“ 2023

партньорство
Регионален център за съвременно изкуство Топлоцентрала, София
пространсво за култура и социални инициативи ТаМ, Велико Търново
фондация Иновации в културата
към начало