Невена Екимова от малка зубри по математика денем и чете ужаси и фантастика нощем, за да знае как да неутрализира евентуални извънземни и чудовища под леглото. Днес тя е международно набелязан визуален артист с характерен стил, който комбинира сладкото, странното и страшното в неустоими за пипане скулптури и инсталации. За микрофеста художничката създава триизмерна арт инсталация от метал, която преобразява подлеза до Автогара Габрово в чисто нов вид време-пространство, гъмжащо от инфундибулуми, червееви дупки и прочее галактически феномени.

Росина Пенчева пък не е закърмена с научна фантастика, после пък е твърде заета да прекарва екстровертното си юношество по улиците, обградена от готини хлапета в кецове и широки дънки, хвърчащи по покълналата в прехода скейт вълна. Винаги в такт с пулса на шеметно развиващата се стрийт култура, Росина и до днес се вдъхновява от изразните ѝ средства. Към днешна дата създава културни срещи на високо равнище между артисти, институции и публики, като нито за минута не забравя откъде е тръгнала – от изтърканите дънки по бившите соц паметници, превърнати от младежта в скейт паркове-мечта.
Инфундибулум Микрофест се реализира от Capturing Creativity по идея на Невена Екимова и с финансовата подкрепа на Община Габрово по програма Култура, приоритет Творческо преживяване и социализация на пространствата.
към начало